Harriët 30 jaar in dienst bij huisartsen Bellingwolde

BELLINGWOLDE – Vandaag is Harriët ter Veer 30 jaar in dienst bij de huisartsen in Bellingwolde.

Dertig jaar geleden, op de verjaardag van haar vader, trad Harriët ter Veer in dienst bij de toenmalige huisarts in Bellingwolde, dokter Kerkhoff. Ze had haar opleiding als apothekersassistente afgerond en woonde in Leidschendam. Harriët, geboren en getogen in Slochteren, had heimwee naar het Groninger land en was als jonge vrouw van 21 jaar dolblij een baan in “haar” provincie te kunnen aanvaarden. Naast haar baan als apothekersassistente ging ze een avondopleiding voor doktersassistente volgen. Zo kon zij voor diverse werkzaamheden binnen de dokterspraktijk worden ingezet.

In dertig jaar is er veel veranderd, vertelt Harriët. Zo heeft ze bij dokter Kerkhoff één keer de telefoon aangenomen. Dit werd haar niet in dank afgenomen. Toen was het de gewoonte dat de dokter of diens vrouw de telefoon aannam. Iets wat tegenwoordig niet meer denkbaar is.

Ook zijn er in de dokterspraktijk diverse verbouwingen geweest en heeft Harriët veel collega’s zien komen en gaan. Dokter Kerkhoff werd opgevolgd door dokter Boer. Na zijn vertrek veranderde de praktijk in een Gezondheidscentrum, waarbij ook in oktober 2017 de praktijk van dokter Kamminga werd toegevoegd. Er wordt nu, wat de huisartsen betreft, gewerkt in twee teams van twee huisartsen. Daarnaast beschikt de praktijk over meerdere apothekersassistentes, doktersassistentes, praktijkondersteuners en een verpleegkundige.

Ook het verschil tussen ziekenfonds- en particulier verzekerde patiënten, waarvan een aantal met de nodige egards behandeld wou worden, is verdwenen.

Harriët vindt haar werk nog steeds boeiend. Ze heeft een goed contact met zowel haar collega’s als de patiënten. Met de laatste spreekt zij, indien mogelijk, “gewoon Gronings”.

Vandaag was het de hele dag een beetje feest, hoewel er natuurlijk ook gewerkt moest worden. En voor vanavond stond een gezellig etentje met collega’s gepland.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.