Kinderen zaaien bloemenzaadjes in het kader van het Groenebewoners initiatief Veele

Foto: Be Eelsing

VEELE – Vanmiddag hebben kinderen uit Veele een perceeltje ingezaaid met een bloemenmengsel.

Provincie Groningen faciliteert, stimuleert en ondersteunt initiatieven van bewoners die natuur en landschap in hun woonomgeving willen versterken en er samen voor willen zorgen. Met de subsidie Groene bewonersinitiatieven wil de Provincie draagvlak en betrokkenheid stimuleren voor natuur en landschap.

Een van de Groene bewonersinitiatieven is in Veele. In samenwerking met waterschap Hunze en Aa’s is op het terrein van het waterschap een perceeltje bouwklaar gemaakt om te worden ingezaaid met allerlei zaden van bloemen en planten.

Vanmiddag kregen kinderen uit Veele door een bioloog van het waterschap uitleg over de bestuiving van bloemen en planten in de natuur. Nadat Wubbe Kuper de kinderen voor had gedaan, hoe men vroeger zaaide, vulden de kinderen hun emmertjes met zaadjes om dit vervolgens ook te proberen. En nu maar hopen dat er wat hemelwater valt, want het was er bijzonder droog.

Na gedane arbeid was in de kantine van het waterschap drinken en een zakje chips voor de kinderen.

Info en foto’s: Bé Eelsing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.