Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Weener

Op de Bahnhofstraße is gistermiddag een aanrijding tussen een personenauto en een 13 jarige jongen geweest. De 59 jarige bestuurder van een VW Golf kon het kind niet meer ontwijken toen deze plotseling met zijn fiets achter een geparkeerde bus vandaan kwam en de weg wou oversteken. De jongen raakte bij de aanrijding gewond aan zijn knie. Zowel de personenauto als de fiets raakte beschadigd.

Meppen

Vannacht zijn om half één bij een verkeersongeval op de Schöninghsdorfer Straße twee personen gewond geraakt. De bestuurder van een VW Golf verloor door onbekende oorzaak de controle over het voertuig en botste tegen een geparkeerde VW bus. De VW Golf sloeg vervolgens over de kop en kwam ter hoogte van een woning tot stilstand.

De beide inzittenden (18 en 21 jaar) van de auto raakten lichtgewond. Ze verkeerden allebei onder invloed van alcohol. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedproef plaats vond. Het is nog onduidelijk wie ten tijde van het ongeval achter het stuur zat. Beide inzitten verklaarden namelijk tegenover de politie de bestuurder te zijn geweest. De politie is met het onderzoek bezig.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.