Succes voor leden Damclub Winschoten

Foto: Catharina Glazenburg

HIJKEN – Het Dorpshuis in het Drentse Hijken stond zaterdag 11 mei in het teken van de gezamenlijke kampioenschappen sneldammen voor de leden van de Drentse Dambond (DDB) en de Provinciaal Groningse Dambond (PGD).

Aan deze discipline van de damsport namen in totaal 36 liefhebbers deel die in één groep 12 ronden “Zwitsers systeem” afwerkten, onder een speeltempo van “Fischer 5 + 5”. Daarnaast waren de senioren virtueel verdeelt in 3 groepen namelijk tot 900 ratingpunten, 900 tot 1100 punten en boven de 1100 punten. Beide besturen hadden namelijk dit seizoen besloten deze titelstrijd gezamenlijk af te werken.

Algeheel kampioen werd GMI Wouter Sipma uit Hijken. De Groningse titel was weggelegd voor Martijn de Jong uit Groningen in de ratinggroep boven de 1100 punten. In de ratinggroep van 900 tot 1100 punten werd Berend Plijter uit Ten Boer kampioen met als goede tweede Ben Dekens uit Eext. Tot 900 punten pakte Menno Werkman uit Baflo te titel, op de voet gevolgd door Han Tuenter uit Westerlee en derde Jan Starke uit Oude Pekela.

De kampioenen hebben zich vervolgens geplaatst voor het NK op zaterdag 8 juni in het Nationaal Denksportcentrum “Den Hommel” in Utrecht.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.