Politie zoekt getuigen dodelijk steekincident Groningen

Foto: Politie Groningen

GRONINGEN – De politie doet onderzoek naar een steekincident aan het Jaagpad in Groningen, waarbij een 27-jarige man uit Groningen is overleden.

Wat is er gebeurd?
Dinsdagavond rond 19.15 uur werd de Stadjer neergestoken op het Jaagpad, achter het nabijgelegen sportcentrum ACLO. De man is op de plaats van het incident aan zijn verwondingen overleden. Het is nog onduidelijk wat zich daarvoor precies heeft afgespeeld.

Opsporingsonderzoek
Er is dinsdagavond direct een rechercheteam gestart met het onderzoek naar dit dodelijke geweldsdelict. Er is een burgernetmelding uit gedaan met het signalement van de verdachte. Daarnaast is forensisch onderzoek gedaan op het plaats delict. Ook is er met meerdere getuigen gesproken, die zich bij de politie hebben gemeld. De binnengekomen meldingen over het signalement van de dader worden onderzocht door het opgestarte rechercheteam, een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Het team houdt rekening met diverse scenario’s. Woensdagochtend is door een helikopter opnamen van uit de lucht gemaakt. Woensdagmiddag kamt een specialistisch zoekteam van Veteranen (Veteranen Search Team) de omgeving van de plaats delict uit. Zij gaan daarbij op zoek naar spullen of goederen die van het slachtoffer of van de dader (kunnen) zijn.

Signalement dader
Het TGO zoekt naar een man tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij zou tussen de 1.70-1.80 m lang zijn en heeft een Zuid Europees uiterlijk. De man droeg een donkere broek en had een donker petje op zijn hoofd. Hij is na het incident in zuidelijke richting naar de wijken Selwerd en Paddepoel gelopen.

De politie was op zoek naar een specifieke getuige, een hardlopende vrouw met paardenstaart. Zij heeft zich vanmiddag gemeld. Van haar wordt snel een verklaring opgenomen.

Bij het woord getuige denken veel mensen dat je iets van het steekincident moet hebben gezien. Dat hoeft niet perse! Ook mensen, die in de directe omgeving van de plaats delict zijn geweest, kunnen iets gezien hebben en belangrijke informatie hebben. Al deze soorten getuigen kunnen bellen met de politie naar 0900-8844 of MMA 0800-7000. Het rechercheteam kan alle informatie gebruiken om de verdachte te kunnen opsporen.
Zaak 2019122087

Bron: Politie Groningen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.