School Gasselternijveen annuleert schoolreis naar Moekesgat

Foto: Johan de Boer

TER APEL – Gisteravond maakte Ronald Hut van camping Moekesgat bekend dat een school uit Gasselternijveen de schoolreis naar Ter Apel heeft geannuleerd.

Gisteravond maakte Ronald Hut van camping Moekesgat in Ter Apel gebruik van het spreekrecht voor burgers tijdens de Raadsvergadering van de gemeente Westerwolde. Hij vertelde dat basisschool J Emmens uit Gasselternijveen de schoolkamp naar zijn camping heeft geannuleerd. Ouders hadden bij de schoolleiding hun zorgen geuit over de veiligheid van hun kinderen in Ter Apel. Dit naar aanleiding van een filmpje dat onlangs werd verspreid, waarop asielzoekers zijn te zien die overlast veroorzaken bij de buslijn 73 in Ter Apel.

Volgens Hut is op de camping nooit sprake van overlast door asielzoekers. Ze komen er wel, maar gedragen zich keurig vertelde Hut. Zowel de schoolleiding, de politie als de beheerders van de camping hebben de zorgen bij de ouders niet kunnen wegnemen, waarop de schoolleiding heeft besloten de schoolkamp, die eind mei zou plaatsvinden, te annuleren.

Leerlingen van basisschool J Emmens waren twee jaar geleden ook op schoolkamp bij Moekesgat. Volgens Hut hebben ze toen genoten van een prachtige week en met de belofte over twee jaar terug te komen werd afscheid genomen.

Helaas verloopt nu alles anders. Teleurstelling bij de beheerders van Moekesgat, maar vast ook bij de leerlingen van de basisschool uit Gasselternijveen. Het is niet bekend of de schoolleiding er in is geslaagd een vervangende locatie voor de schoolkamp te vinden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.