Wandelen met gids langs de “architectuurroute Ter Apel”

Foto: Johan de Boer

TER APEL – Tourist Info Ter Apel organiseert op 1 juni, 13 juli en 14 september 2019, een wandeling met gids langs mooie plekjes en landschappen in Ter Apel. Startplaats voor deelnemers en tevens parkeer-plaats is het parkeerterrein naast Hotel Boschhuis de Boslaan 6 in Ter Apel. Vertrek om 14.30 uur.  Einde ca. 17.00 uur

De wandeling begint in de middeleeuwse kloosterenclave Apel en gaat via de wandelbossen langs de Sellingerstraat naar de woonwijk de Ruitenkamp, langs de voormalige RHBS, thans R.S.G. (rijksmonument) en vervolgens richting centrum naar het Stads-Ter Apeler-kanaal. Via de Synagoge-brug bij de jachthaven gaat de wandeling terug langs de Schotslaan, de Boslaan en tenslotte het Boschhuis.

Uitleg wordt gegeven over de ontstaanswijze van het nieuwe veenkoloniale gedeelte  en het oude

Zandgedeelte van Ter Apel , op zijn mooist langs de oude bosranden van de voormalige kloosterbossen van het Kruisherenklooster Domus Novae Lucis uit 1465.    

Het geheel omvat 3,5 tot 4 km. wandelroute. Ergens op de route wordt een sanitaire stop met koffie/theepauze georganiseerd.

Deelnemers kunnen zich aanmelden bij het kantoor van Tourist Info, Markt 29, Ter Apel, telefoonnummer 0599-581277 of e-mail: info@touristinfoterapel.nl

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.