Westerwolde ontvangt kampioen HOC

Foto ingezonden door H J Pleiter

VLAGTWEDDE – Op de een na laatste speeldag van de competitie 2018 / 2019 ontvangt Westerwolde komende zondag kampioen HOC uit Odoorn / Exloo, dat van de 24 gespeelde wedstrijden tot dusver er 21 in winst wist om te zetten. De mannen van trainer Johan Sikkes staan dan ook door deze indrukwekkende reeks nog steeds ver voor op de concurrentie. Je zou dus kunnen zeggen dat er voor de toekomstige derdeklasser weinig tot niets meer op het spel staat, behalve misschien het maken van 100 doelpunten in een competitie van 26 wedstrijden.

Voor Westerwolde is deze laatste thuiswedstrijd nog wel degelijk van belang. Door het gelijke spel vorige week in en tegen Gasselternijveen zijn de Vlagtwedders iets verder achterop geraakt in de strijd om de derde periode, welke zijn beslag zal krijgen in de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Men heeft het met betrekking tot deze serie wedstrijden in ieder geval niet meer in eigen hand. Mocht deze periodetitel aan hun neus voorbij gaan, dan kan het behalen van de tweede of derde plaats op de ranglijst ook nog zorgen voor een mooi slotakkoord van deze competitie. Ideaal scenario hierbij zou kunnen zijn dat Sellingen de derde periode wint, tweede wordt in de eindstand en dat Westerwolde dan de nummer drie wordt. Het een na hoogste periodekampioenschap zorgt er dan voor dat er zondag 2 juni een nacompetitiewedstrijd op De Barlage kan worden gespeeld. En dat zou een mooie opsteker betekenen voor geheel Westerwolde. Jammer is het dat een tweetal spelers, na hun rode kaart van vorige week zondag, aanstaande tegen HOC niet mag en kan meedoen.

HOC is en blijft dus de trotse lijstaanvoerder van de vierde klasse D. Uit de 24 gespeelde competitiewedstrijden behaalde de ploeg tot dusver 63 punten. Het doelsaldo van HOC is 95 – 22. Westerwolde bezet momenteel de derde plaats in de ranglijst. Eveneens uit 24 gespeelde wedstrijden werden 44 punten bijeen gevoetbald. In deze vierentwintig wedstrijden werd er 51 keer gescoord en moest doelman Henk Hebers 41 doelpunten incasseren. Een doelsaldo van + 10 derhalve.

De wedstrijd op sportpark De Barlage in Vlagtwedde begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G. Meijer uit Groningen. Pupil van de week is Rayen Eeuwema. Wedstrijdsponsor is transportbedrijf Jatrin VOF uit Vlagtwedde, dat ook de wedstrijdbal voor dit treffen beschikbaar stelt. Gelet op het belang van dit duel voor de thuisclub hoopt het bestuur van Westerwolde dat weer velen de dit seizoen prima presterende Vlagtwedder formatie zullen aanmoedigen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.