Cultuur-historische rondrit Senioren van Nu Westerwolde

TER APEL – Senioren van Nu Westerwolde organiseerde busreis door Westerwolde en Emsland.

Voor deze middagrit per bus van de firma Blaauw door Westerwolde en het aangrenzende Emsland bestond grote belangstelling onder de leden van Senioren van Nu. Binnen no time was de bus volgeboekt. Omdat veel meer leden dit evenement mee wilden maken heeft het bestuur in principe besloten om zo mogelijk een tweede middag voor hen te organiseren.

Voor deze bijzonder mooie tocht door de prachtige omgeving van Westerwolde en het Emsland was de gemeentelijke cultuurhistoricus Jochem Abbes bereid gevonden als gids te fungeren. Dat was een gouden greep, want de heer Abbes is een boeiende verteller die de leden uitgebreid informeerde over de oorsprong en de ontwikkeling van het gebied door de eeuwen heen. Hij vertelde gedetailleerd over bewoners, landschappen, boerenhoeven en bijzondere bouwwerken in dit mooie gebied. Daarbij terecht ook veel aandacht voor de bewogen geschiedenis vanaf ‘Bommen Berend’ tot en met de Tweede Wereldoorlog.

Waardering was er ook voor de pauze onderweg in het Duitse Oberlangen. Daar werd genoten van koffie/thee met appeltaart met slagroom in Gasthof Weiman. Terug in Ter Apel spraken diverse leden hun waardering uit voor de organisatie van deze activiteit.

Ingezonden door Anne Hof

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.