Glorious Heroes: Wereldtitelgevechten kickboksgala in MartiniPlaza

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – Op zaterdag 8 juni vindt in Martiniplaza de twaalfde editie plaats van vechtsportgala Glorious Heroes.

Vanaf 14:00 uur tot laat in de avond worden bezoekers in Groningen getrakteerd op tientallen gevechten met als hoogtepunt twee wereldtitelgevechten. Een van de gevechten is de strijd om de wereldtitel tussen de Groningse Sarèl de Jong en uitdager Sanne de Ruiter. Zal het de Groningse sporter van het jaar lukken om haar wereldtitel te prolongeren? Naast het wereldtitelgevecht tussen Marouan Toutouh tegen Endy Semeleer zullen ook tientallen local heroes de ring betreden.

Van een Anner sporthal naar een volgepakt Martiniplaza

De organisatie van Glorious Heroes spreekt van een geweldige editie. De enorme boost van het aantal bezoekers maakt duidelijk kickboxen de afgelopen jaren enorm in populariteit is toegenomen. Tot 2014 fungeerde de sporthal in Annen als uitvalsbasis.

Al snel groeide het evenement daar uit zijn jasje, waarna MartiniPlaza als nieuwe thuishaven werd gekozen. Bij de start was het doel om nieuwe en bestaande talenten een professioneel podium te geven. Tegelijkertijd moest daarmee de regio op de kaart worden gezet op het gebied van vechtsportevenementen.

Glorious Heroes is inmiddels internationaal bekend met als gevolg dat de hoofdpartijen worden uitgezonden op VICE. Daarnaast wordt het evenement in 40 landen live uitgezonden.

Mede-organisator Chris Niewold: “we zijn er trots op 17 A-partijen en 2 MMA-partijen in huis te hebben gehaald, maar we vinden het ook belangrijk te vermelden dat we ook beretrots zijn op de vele lokale partijen voor wie we gastheer zijn. Zij maken de dag grotendeels!”

4.000 bezoekers

Speciaal voor Glorious Heroes wordt MartiniPlaza één dag omgetoverd tot een vechtsportarena. Daarbij worden 4.000 toeschouwers verwacht.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.