..

Voor de 30ste keer Schutsemarkt in Nieuwe Pekela

Foto: Geert Smit

NIEUWE PEKELA – Elk jaar op de 2e zaterdag in juni worden langs het Pekelderdiep ongeveer 100 kramen, verkoopwagens en stalletjes opgesteld. Dit jaar zal dat voor de 30e keer zijn!

Op zaterdag 8 juni zal de Stichting Schutsemarkt voor de 30e keer de gezelligste jaarmarkt organiseren en dat gaan we uitbundig vieren.

Om 09.30 uur is de feestelijke opening en kan de gezelligste jaarmarkt weer van start gaan. Naast een zeer gevarieerde handel, diverse verenigingen en politieke partijen is er volop live muziek. Zo zijn er twee shantykoren, een plaatselijke band ‘hard labour’ en de lokale muziekvereniging Excelsior geven een mini-concert. Verder zijn er zeer veel attracties op de markt, voor jong en oud.

In het Kapiteinshuis kunt u uw kunst en kitsch laten taxeren en midden op de markt is een gezellige terras waar u kunt genieten van een kop koffie en een zelfgemaakte stroopwafel.

Naast de jaarmarkt wordt in het park eveneens voor de 30ste keer het Heeresveldconcours gehouden. Een groot aantal bekende springruiters strijden weer voor de grote prijs. Vanwege de 30ste keer zal er een finale verreden worden voor alle klassen. Hier wordt gestreden om de Scheepsjoagersbokaal. Dit is rond 16.00 uur.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.