Noordster ook volgend jaar eerste klasser

Foto: Noordster

GRONINGEN, OUDE PEKELA – Zondagmiddag vond de beslissing in de eerste klasse F plaats. Voor de onderste vier ploegen was het alles of niets: rechtstreekse handhaving, nacompetitie of rechtstreekse degradatie was nog mogelijk. Voor Noordster stond de uitwedstrijd tegen GRC Groningen op het programma. Net als vorig seizoen werd in de laatste uitwedstrijd van het seizoen handhaving veiliggesteld. De Pekelders wonnen na een spannende pot namelijk met 2-3.

Na drie minuten kwam Noordster door een sterke individuele actie van Ronald Paans op voorsprong. Hij slalomde langs de Groninger verdediging en schoof de bal beheerst binnen: 0-1. Daarna kon Kees Dun een voorzet van Aaron Meijerhof binnenschieten, maar de grensrechter vlagde dat de bal over de achterlijn was geweest, hetgeen zeer te betwijfelen was. De 0-2 volgde als nog. Aaron Meijerhof veroverde de bal, wurgde zich los van zijn directe tegenstander en schoot hard raak vanaf randje zestien. GRC leek daarna vanuit een counter de 1-2 te maken, maar ook daar vlagde de grensrechter. Dit keer was het buitenspel. De goal viel als nog. Een goede steekbal zorgde ervoor dat de Pekelder verdediging verkeerd stond. De Groninger spits kan rustig afronden: 1-2. Vlak voor rust breidde Noordster de voorsprong weer uit naar twee doelpunten verschil. Aaron Meijerhof draaide een voorzet in, Kees Dun kopte door en Casper Boneschansker kon het laatste tikje geven: 1-3. 

Na zo’n tien minuten te hebben gevoetbald in de tweede helft kon GRC de aansluitingstreffer maken, maar oog in oog met Damy Sinot bracht laatstgenoemde redding. Die treffer viel echter als nog. Damy Sinot zat dit keer mis bij een voorzet en GRC kon binnen koppen: 2-3. Hierdoor was het lang billen knijpen. GRC had meer balbezit, maar grote kansen bleven uit. Toch waren ze met een paar schoten van afstand nog akelig dichtbij. De grootste kans van de tweede helft was echter voor Kees Dun. Marcel Paans gaf de bal goed aan hem mee, maar oog in oog met de keeper miste de aanvoerder. Ook in tweede instantie met de keeper en de laatste man van de Groningers op de doellijn kon Kees Dun de verlossende treffer niet maken en raakte de lat. Dit was de kans om lijfsbehoud veilig te stellen, maar gelukkig floot de scheidsrechter enkele minuten later voor het eindsignaal. 

De andere eindstanden waren gunstig, want Stadspark verloor en zodoende schoot Noordster naar de veilige elfde plek. De ontlading was dan ook enorm! Het hele seizoen streed men tegen degradatie en uiteindelijk op de slotdag staat men waar men wilde staan. Zodoende speelt Noordster volgend jaar ook eerste klasse en handhaaft Gerard Wiekens zich in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer met zijn ploeg!

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.