Reuring aan ’T Knoal tijdens de Snikkeweek in Musselkanaal

foto: Johan de Boer

MUSSELKANAAL Van dinsdag  28 mei tot en met zondag 2 juni 2019 vindt in Musselkanaal voor de 27 ste keer de Snikkeweek plaats. Het thema van dit jaar is: “Reuring aan ’T Knoal”.

De laatste schepen meren vandaag af in Musselkanaal. Vanavond zijn de aanwezige schippers en mede-opvarenden te gast bij het Captain’s Dinner in De Gelegenheid. Bert Roossien van het Streekhistorisch Centrum zal het Captain’s Dinner opluisteren met historische beelden uit de Veenkoloniën. Uiteraard zal de scheepvaart hierbij niet ontbreken. Het thema luidt: “Oorsprong van Musselkanaal”, het kanaal, vervening, verkeer (scheepvaart) en bedrijvigheid (scheepsbouw, Branbergen en nog meer)

Naast de aanwezige jachten, waaronder een aantal van het type Doerak, ligt ook een aantal historische bedrijfsvaartuigen langs de Marktkade. Veel eigenaren zijn bereid u nader over hun historische bedrijfsvaartuig te informeren en wellicht mag u ook een kijkje nemen.

Woensdag 29 mei organiseren Cosis, Welstad en zorggroep Meander van 11.00 – 16.00 uur op het W. Diemerplein een markt met zelfgemaakte producten. Op het podium vindt u, afwisselend, het duo “Jan en Marga” en het koor de “Klooster Smartlappers”.

Tussen 12.00 – 17.00 uur zullen miniatuurbootjes hun rondjes maken in het kanaal bij het Klain Klappie.

Burgemeester Froukje de Jonge opent om kwart voor twee op spectaculaire wijze de Snikkeweek. Vervolgens is er voor genodigden een feestelijke nazit in het Nije Rond bij de Heggerank.

Van 19.30 tot 23.00 uur is er bingo in de Gelegenheid. Dit wordt georganiseerd door Stichting Lucky Joe uit Nieuw Buinen.


Donderdag 30 mei Hemelvaartsdagis er van half 10 tot 12 uur een viswedstrijd voor de jeugd. Aanmelden kan bij Roelof Schuiling aan het Spoordok.

13.00 tot 17.00 uur: Met 3 loopballonnen kunnen ouderen en kinderen gratis over het water lopen/rollen. Je moet wel kunnen zwemmen. Er is toezicht. Plaats: Spoordok. (Havenkade)

13.30 – 17.30 uur: Vanuit de Muziekkoepel op het W. Diemerplein, dat die dag het Gezelligheidsplein wordt genoemd, treden diverse artiesten op. Dit wordt georganiseerd door Stichting Lucky Joe uit Nieuw Buinen. Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen: er zijn 2 luchtkussen beschikbaar.

14.30 – 16.00 uur: Waterfietsenrace in het kanaal. Per waterfiets 2 personen. Iedereen mag meedoen voor zover men kan zwemmen! Start: vanaf Poiesz. Finish: Klain Klappie.  Voor de 3 snelste deelnemers zijn bekers beschikbaar.

21.00 – 24.00 uur: Het is feest in “De Gelegenheid”.


Vrijdag 31 mei wordt van 13.00 – 21.00 uur vanaf de Blokker tot aan de Kruisstraat een braderie gehouden, met optredens van de Roergangers.

Zaterdag 1 juni is van 13.30 – 16.00 uur de Knoalparade. De start is om 14.00 uur vanuit het Spoordok (Havenkade) naar het Klain Klappie. Alles wat varen kan mag meedoen. Met zelfgemaakte bootjes is het natuurlijk het leukst! Een deskundige jury beoordeelt welke boot het mooiste is. Alle deelnemers krijgen een medaille.

13.30 – 16.00 uur: Tijdens de KNOALPARADE zal de streetband van Amicitia de boten begeleiden vanaf de Marktkade.

19.30 – 24.00 uur: Snikkebal met medewerking van het duo Wim en Miranda in Zaal Poelman aan de Kerkstraat. Muzikale medewerking wordt verleend door het duo Wim en Miranda. Ook is er feest in De Gelegenheid.




Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.