..

Burgemeester Froukje de Jonge opent 28e Snikkeweek in Musselkanaal

Foto: Johan de Boer

MUSSELKANAAL – Door het ophalen van een bord (met anker) uit het water met daarop de tekst “Snikkeweek 2019” opende waarnemend burgemeester Froukje de Jonge van gemeente Stadskanaal de 28e Snikkeweek. Ze werd bijgestaan door de voorzitter van Stichting Snikkeweek Jan Nieboer.

Het aantal vaartuigen in het kanaal is in vergelijking met 2018, mede door een aantal Doerakboten, toegenomen. Dit zijn boten met een stompe neus.

Op het W. Diemerplein organiseerde Cosis een markt met zelfgemaakte producten die bij velen in de smaak vielen. Ze waren voor een “zacht” prijsje te koop. Op het podium zorgden het duo “Jan en Marga” en het koor de “Klooster Smartlappers” voor de muzikale omlijsting. Nabij het Klain Klappie maakten miniatuurbootjes hun rondjes in het kanaal.

Foto’s: Johan de Boer

Video Ronny Regio Events

Klik HIER voor foto’s gemaakt door Ronny

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.