..

Prachtige finale van Future League

Foto: Geert Smit

STADSKANAAL – Vandaag was de grote finale van (Lego) Future League.
Deze vond plaats in sporthal De Spont in Stadskanaal.

De wedstrijd werd om 9.30 uur geopend door wethouder Johan Hamster. Hij was erg enthousiast over dit initiatief, helemaal omdat het twee van zijn hobby’s betrof n.l. Lego en de besturingstechniek.

Leerlingen van 12 basisscholen in de regio Stadskanaal lieten zien hoe goed ze hun legorobot hadden geprogrammeerd. Daarnaast lieten ze zien hoe goed ze kunnen samenwerken en welke duurzame oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk ze hebben bedacht. De basisscholen van Perspectief, Primenius en OPRON waren al vanaf februari met de voorbereidingen bezig met een flinke dosis energie en doorzettingsvermogen. Iedere school had daarbij de beschikking over een zogeheten wedstrijdtafel en de noodzakelijke legosets met robot. Vanuit het voortgezet onderwijs, waar deze activiteit al langer een fenomeen is, zijn de leerkrachten getraind in het opzetten van deze activiteiten in hun klas.

Future League is een initiatief van de stichting Future4kids. In deze stichting zijn de besturen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs vertegenwoordigd. Daarnaast nemen ook de gemeente en het bedrijfsleven deel aan deze stichting. Het doel is eenvoudig: Leerlingen in de regio Stadskanaal in aanraking brengen met techniek en technologie.
De Future League komt voort uit de Lego league, dat al langer een groot onderdeel is van de techniek activiteiten van Ubbo Emmius (Voortgezet onderwijs in Stadskanaal).

De finale in de Spont was voor het publiek toegankelijk.
In het gemeentehuis werden pitches gehouden voor de groepen zes en zeven en dat werd beoordeeld door een jury.

Tekst en foto’s: Geert Smit

Video: Ronny van Regio Events

Klik hier voor de foto’s van RonnyOp het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.