Verkeershinder door meerdere ongevallen op de A31

Foto: Politie Leer

HAREN – Ten gevolge van twee ongevallen ontstond gistermiddag veel verkeershinder op de A31 ter hoogte van Haren.

Rond één uur verloor een 72 jarige bestuurder van een Volvo uit Aurich door onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig. Hij begon te slingeren en botste eerst tegen de vangrail en vervolgens tegen een betonnen wand in het midden van de rijbanen. De man werd naar het ziekenhuis in Meppen gebracht. Zijn auto moest worden afgesleept.

Door het ongeval ontstond een lange file. Ter hoogte van de afrit naar Wesuwe merkte een 75 jarige bestuurder van een Opel Meriva om 14.20 uur deze file te laat op. Hij kon niet meer op tijd remmen en botste frontaal achter op een Fiat Sorento, die op de linker rijbaan stond. Vervolgens knalde hij tegen de vangrail en daarna tegen een camper.

Bij dit ongeval bleven de betrokkenen allemaal ongedeerd. Alle voertuigen moesten worden afgesleept. De schade wordt op 18.500 euro geschat. Nadat de weg was gereinigd werd de weg weer vrijgegeven.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.