Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haren

Tussen maandag en woensdag is ingebroken bij een woning aan de staat genaamd Am Kanal. Er werd een rolluik omhooggewerkt en vervolgens een raam ingeslagen. Uit de woning werd een damesfiets, speeltoestellen en tabaksartikelen gestolen. De hoogte van de schade is nog niet bekend.

Vanaf de parkeerplaats aan de Harener Berg is woensdagavond een motor van het merk Honda gestolen. De 32 jarige eigenaar had de motor om 18.30 uur op de parkeerplaats achtergelaten omdat hij zonder benzine was komen te zitten. Toen hij na een uur terugkeerde was de motor, die overigens op slot stond, verdwenen.

Het betreft een Honda CBR1000s met kenteken AUR-ZU 47.

Papenburg

Woensdagavond is brand ontstaan in de cabine van een vrachtwagen. Deze stond geparkeerd bij de Deverhafen. De brand ontstond in de oplaadkabel van een mobile telefoon. De chauffeur , afkomstig uit Servië, bevond zich op dat moment in de slaapruimte.

Het vuur breidde zich snel door de cabine uit. De chauffeur wist zich in veiligheid te stellen, maar liep daarbij ernstige brandwonden aan zijn handen op.

Aschendorf

Vannacht is brand ontstaan in een aanbouw zijnde woning/winkel aan de
Von-Galen-Straße. Het vuur greep snel om zich heen. Woensdag vonden werkzaamheden aan het dak van het pand plaats. De politie onderzoekt of de brand hierdoor is ontstaan. De schade wordt geschat op twee ton.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.