Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Weener

Vannacht is de achterruit van een VW Polo vernield. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de Kommerzienrat-Hesse-Straße in Weener. Waarmee de ruit is ingeslagen is niet duidelijk.

Twist

Bij een vechtpartij op het terrein van een Schützenfest aan de Neuringe in Twist zijn vannacht twee mannen zwaargewond geraakt. om één uur stapte een vrouw in een taxi om samen met vrienden naar huis te gaan. Voordat deze konden instappen gingen meerdere personen uit Nederland in de taxi zitten. De chauffeur gaf te kennen dat de taxi gereserveerd was. Ze stapten onder protest uit en gingen vervolgens met omstanders op de vuist.

Bij deze vechtpartij raakten een 21 en een 25 jarige man zwaargewond. Een 24 jarige vrouw raakte lichtgewond. De beide mannen zijn met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De daders behoren tot een groep van ca. 15 Nederlanders. Ze zijn te voet en vervolgens met een personenauto gevlucht. Een van de daders wordt omschreven als een man van ongeveer 20 jaar, 1.85 m lang met bruin kort haar. Hij droeg een zwart/wit gestreept shirt. Getuigen worden verzocht de politie van Meppen te bellen.

Haren

Gisteravond is om kwart over elf in een loods van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Sandstraße in Haren brand uitgebroken. Het vuur ontstond in een papierpers en breidde zich verder in de open loods uit.

De vrijwillige brandweer van Haren en Rütenbrock kwam met acht voertuigen en 40 brandweerlieden ter plaatse. De schade wordt geschat op 100.000 euro. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.