..

Gezinsuitbreiding bij zwanenfamilie Old Wolde

Foto: Jan Doornkamp

WINSCHOTEN – Binnenkort komt er mogelijk gezinsuitbreiding bij de zwanenfamilie bij Old Wolde.

Na het tragisch voorval van vorig jaar, waarbij de vader van vijf kuikens door een hond werd doodgebeten, is er nu weer reuring bij de vijver bij verpleeghuis Old Wolde. Moeder zwaan heeft vorig jaar haar jongen alleen grootgebracht, maar kreeg later gezelschap van, naar verluidt, twee wilde zwarte zwanen. Een daarvan is herkenbaar aan een ring om de nek.

Er is een nest gebouwd, die om herhaling van vorig jaar te voorkomen, is afgezet met hekken. Hoelang het nog duurt voordat de eieren uitkomen is niet bekend, maar we hopen dat de bewoners van het verpleeghuis binnenkort weer kunnen genieten van een ouderpaar met jongen in de vijver.

Foto’s: Jan Doornkamp

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.