Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Lingen

Gistermiddag is bij een ongeval in Lingen een 45 jarige vrouw zwaargewond geraakt. Een 57 jarige inwoonster van Lingen botste bij het verlaten van de parkeerplaats bij een supermarkt aan Rheiner Straße tegen de personenauto van een 45 jarige man die de parkeerplaats wou opdraaien. Een eveneens 45 jarige vrouw, die als passagier in een van de auto’s zat, raakte daarbij zwaargewond. Aan de beide auto’s ontstond schade ter waarde van 8.000 euro.

Meppen

Gisteravond is bij een ongeval op de Haselünner Straße een 52 jarige motorrijder uit Meppen zwaargewond geraakt. De man werd op het kruispunt van de Haselünner Straße en de Margaretenstraße over het hoofd gezien door een 37 jarige automobiliste. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De materiële schade bedraagt zo’n 13.000 euro.

Aschendorf

De brandweer van Aschendorf is gisteravond uitgerukt voor een keukenbrand in een woning aan de Kolpingstraße. Daar zorgde smeulend vershoudfolie op een ingeschakelde kookplaat voor flinke rookontwikkeling. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De schade bleef beperkt.

Sögel

De brandweer van Sögel heeft gisteravond door snel in te grijpen een bosbrand voorkomen. Bij de Schützenplatz hadden onbekende personen takken uit het bos verzameld en dit met behulp van een waxinelichtje aangestoken. Vervolgens gingen ze er vandoor.

Een voorbijganger zag rook uit het bos komen en waarschuwde de brandweer. Die had het vuur snel onder controle. De politie doet onderzoek naar de daders.

Haren

Gistermiddag is bij een ongeval op de Landegger Straße een 29 jarige motorrijder dodelijk verongelukt. Een 42 jarige automobiliste wou vanaf de
Landegger Straße linksaf slaan. Zij liet eerst enkele fietsers passeren, maar zag de man op de motor over het hoofd. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de motorrijder uit Haren levensgevaarlijk gewond. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij enkele uren later aan zijn verwondingen bezweken.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.