Blijhamsterbrug wordt 18 juni teruggeplaatst

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELA – De Blijhamsterbrug wordt op 18 juni teruggeplaatst.

Op 18 juni wordt de Blijhamsterbrug teruggeplaatst. De brug werd in de avond van 27 maart van zijn plek getild om op transport te gaan naar Hoogeveen. Daar wordt de brug in een droge, verwarmde ruimte nagekeken, gezandstraald en geverfd. De Turfweg over het Pekelder Hoofddiep is afgesloten voor verkeer. 

In eerste instantie was het de bedoeling dat de brug eind april weer te gebruiken zou zijn, maar de gemeente Pekela liet op Facebook weten dat de stremming nog tot 8 juni 18.00 uur gaat duren. Volgens de gemeente duurt het nog eens 10 dagen langer voordat de brug teruggeplaatst wordt. Als alles volgens planning verloopt, kan het verkeer vanaf woensdag 19 juni om 18.00 uur weer over de brug.

De Blijhamsterbrug is de vierde brug in Oude Pekela die wordt opgeknapt. Eerder werden de drie houten bruggen: Britanniaklap, Haansklap en Van Weringsklap gerenoveerd. Ook de Wedderwegbrug krijgt nog een opknapbeurt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.