Gerhard Schuringa in het zonnetje gezet bij Korfbalvereniging WSS

Foto: Bert de Boer

OUDE PEKELA – Afgelopen zondag was een zeer bijzondere dag voor de Pekelder Korfbalvereniging WSS. Er werd een lid in het zonnetje gezet. En niet zonder reden. Gerhard Schuringa is thans 65 jaar lid van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond ( KNKV). Het bijzondere hiervan is dat hij nog altijd actief is binnen de korfbalgelederen.

Reeds op 9 jarige leeftijd werd hij lid van de korfbalvereniging Korulos uit Scheemda. Daar heeft hij vele jaren plezier beleefd aan zijn sport. Ook een basisplaats in het 1e team van Korulos was zijn deel. Op een gegeven moment verruilde hij het spelersgebeuren voor het trainer/coachschap. Hij is een zeer verdienstelijk trainer bij zowel jeugd als senioren geweest. Ook bij WSS was hij een aantal jaren trainer/coach. Men heeft hier goede herinneringen aan over gehouden.

Op een gegeven moment brak het moment aan om weer te gaan wisselen van functie. Meldde zich aan als spelend lid bij WSS en is nu zeker al weer 10 jaar binnen de lijnen actief.

Gerhard is op zijn 74 jarige leeftijd nog steeds een en al sport en dat blijkt o.a. ook wel uit het feit dat hij doorgaans geen training overslaat. Binnen de WSS gelederen alle reden voor een feestje.

Er werd besloten om Gerhard tijdens de laatste thuiswedstrijd van de competitie te huldigen. Namens het KNKV was de heer Pieter Hoogerman aanwezig om hem de Bondsspeld op te spelden. Deze speld wordt enkel in zeer bijzondere situaties uitgereikt. Volgens de heer Hoogerman was hier zeker sprake van. Een 65 jarig lidmaatschap is echt uniek. Janny Wageman, zijn huidige coach, sprak hem namens WSS toe en overhandigde hem diverse cadeaus en liet weten dat hij zeker nog niet mag stoppen. Het gaat nog steeds te goed om de handdoek in de ring te werpen.

Al met al een zeer prettig feestje voor Gerhard.

Ingezonden.

Foto’s: Bert de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.