Busongeluk bij Nijkerk: leerlingen Winkler Prins komen terug naar huis

Foto: Dennie Gaasendam

NIJKERK, VEENDAM – Vanmorgen is om 9 uur een touringcar met leerlingen van Winkler Prins in Veendam betrokken geraakt bij een verkeersongeluk. Op basis van de informatie die de school nu van de hulpdiensten heeft, kan worden gemeld dat er geen leerlingen ernstig gewond zijn geraakt. Wel klaagt een aantal van hen over nek- en hoofdpijn.

In de touringcar zaten 83 leerlingen van het tweede leerjaar vmbo-basis/kader. Zij waren op weg naar Amsterdam voor een dagexcursie. De chauffeur van de touringcar moest op de snelweg A28 ter hoogte van Nijkerk remmen voor een file. De bus werd vervolgens van achteren aangereden door een vrachtwagen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Voor zover nu bekend, zijn er geen leerlingen ernstig gewond geraakt. Wel klaagt een aantal van hen over nek- en hoofdpijn. Een van de acht begeleidende leraren heeft buikklachten. Alle inzittenden worden medisch nagekeken.

Samen met de busmaatschappij regelt de school vervangend vervoer om de leerlingen en leraren weer veilig naar Veendam te brengen. Op school zal opvang en ondersteuning voor hen aanwezig zijn.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.