De 10e editie van de Oostwold Airshow belooft weer een bijzonder evenement op – letterlijk en figuurlijk – hoog niveau te worden

Foto: Geert Smit

OOSTWOLD – Onder het motto ‘Time Flies’ kan je op 9 en 10 juni 2019 voor de tiende keer genieten van duizelingwekkende stunts, schitterende formaties, bijzondere voorbeelden van vliegend Nederlands erfgoed en opvallende hedendaagse aerobatics vliegtuigen.

Met ruim 25.000 bezoekers is de Oostwold Airshow uitgegroeid tot het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Naast heel
unieke verzameling ‘warbirds’ kun je ook antieke trekkers, voertuigen en een compleet militair kamp uit de Tweede Wereldoorlog bewonderen.
De militaire vliegtuigen uit de tweede Wereldoorlog zullen, in hun meest originele staat, verschillende demonstraties verzorgen.

Het vliegprogramma, de static display en alle randactiviteiten, waaronder de airmarket en de medewerking van ruim zeventig re-enactors, vormen een perfecte combinatie voor jong en oud.

Om de speciale jubileumeditie nog een extra feestelijk tintje te geven komt ‘SGT. Wilson’s Airforce Show’ de troepen vermaken. O.l.v. Erik Graumans en Ine van der Vorst presenteert het nostalgische gezelschap, midden in het re-enactmentdorp, een show vol muziek uit de jaren ’40 en ’50. Waar hoor je nog de Andrews Sisters met het geluid van een Spitfire er doorheen of het gehuil van een Mustang afgewisseld met de bigband sound van Glenn Miller…… en het plaatje klopt ook nog eens. Historische kleding, muziek en warbirds! Oostwold goes vintage, let’s swing!

Speciaal voor de kinderen zijn er diverse attracties op het terrein te vinden. Verhalenverteller Hans Nordsiek deelt zijn passie voor alles met vleugels met iedereen. Een keer zelf in een cockpit zitten of zelfs het gevoel krijgen dat je vliegt in een simulator, het kan allemaal. Verschillende klassieke tractoren tonen de overeenkomsten tussen de historische luchtvaart en landbouw.

Klik HIER voor meer informatie.

Bron: https://www.oostwold-airshow.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.