Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haren

Tussen 24 en 25 mei zijn in de Marienstraße in Haren-Erika meerdere vernielingen gepleegd. Zo werden opzettelijk drie tuinlampen vernield.

Zondag is het raam van een deur van de Marienschule aan de Tengestraße ingegooid. Ook werd een deel van de buitenverlichting van de sporthal vernield. Hierbij werden de lampen weggenomen.

Tussen zaterdagnacht en zondagmiddag hebben onbekenden een fles tegen een hooggelegen raam van het voormalige stadion van TuS Haren gegooid. Hierdoor raakte het venster beschadigd.

De politie is op zoek naar de daders en roept getuigen op zich te melden.

Schüttorf

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een grote controle uitgevoerd bij discotheek Index. Daar werd de traditionele beachparty georganiseerd; een evenement wat door zo’n 10.000 jongeren is bezocht.

Tussen middernacht en half zeven ’s morgens controleerden agenten van Grafschaft Bentheim, Osnabrück, hondengeleiders en twee agenten uit Nederland op vier plekken in totaal ongeveer 300 auto’s en de personen die er in zaten. Hierbij werden voor diverse overtredingen 36 bekeuringen uitgeschreven.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.