..

Zomerlezen in de Groningse bibliotheken

Foto: Biblionet

PROVINCIE GRONINGEN – Bij Biblionet Groningen is sinds 1 juni het Zomerlezen van start. In de Groningse bibliotheken vinden tot 31 augustus verschillende activiteiten plaats die in het teken staan van de zomer. Ook is er een speciale lees-app voor in de vakantie gelanceerd.

Het zomercadeautje van de bibliotheek

Biblionet Groningen start de zomercampagne met het lanceren van de VakantieBieb-app. In totaal zijn er via de app meer dan vijftig boeken te lezen, voor zowel leden als niet-leden. Sinds 1 juni staan er e-books in voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij.

Hangmatten, puzzels en andere zomerse activiteiten

Tijdens de vakantie is er zowel binnen als buiten de bibliotheek van alles te doen. In verschillende bibliotheken hangen bijvoorbeeld hangmatten en liggen er allerlei puzzels klaar. Een fijne, ontspannende bezigheid. Jacqueline Roelofs, Manager Bibliotheken bij Biblionet Groningen: ‘Bij onze bibliotheken draait het om ontmoeten, leren en ontdekken. Om die reden organiseren we diverse leuke activiteiten in en rondom de bibliotheek. Tijdens deze editie van Zomerlezen richten we ons naast op de online bibliotheek op zomerse activiteiten voor jong en oud.’

Vakantie Voorleestent

De Vakantie Voorleestent reist in de zomer door de provincie. In de Vakantie Voorleestent lezen de medewerkers van de bibliotheek voor en doen ze samen spelletjes met de families. Kinderen en ouders kunnen er tevens de leukste (voor)leesboeken lenen. Een bezoekje aan de Vakantie Voorleestent is helemaal gratis.

Hulp in de bibliotheek

Op verschillende plekken in de bibliotheek zijn er e-bookspreekuren. Via de bibliotheek hebben leden naast de VakantieBieb ook toegang tot meer dan 20.000 e-books en 2.000 luisterboeken. Tijdens het spreekuur helpt een medewerker van de bibliotheek de bezoeker om de e-books op een e-reader of tablet te zetten.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.