Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Weener

Gisteravond is de politie om half tien uitgerukt voor een uit de hand gelopen ruzie tussen twee families van verschillende afkomst. Dit vond plaats ter hoogte van een supermarkt aan de Poststraße in Weener. Een van de betrokkenen liep ernstige steekwonden aan het bovenlichaam op. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie verkeert hij niet in levensgevaar.

De inzet van een grote groep agenten zorgde er voor dat het eerst weer rustig was, maar het heeft er niet toe geleid dat de strijdbijl tussen de twee families begraven is. Donderdagavond zou er ook al een onenigheid hebben plaatsgevonden. De politie is bezig met een onderzoek naar de achtergrond van de beide families en de aanleiding tot de ruzies tussen een aantal van hen.

Dörpen

Vanmorgen is bij werkzaamheden aan een tandartspraktijk aan de Rägertstraße brand uitgebroken. Dit werd veroorzaakt door laswerkzaamheden aan een ventilatiepijp. Hierbij vatte een met rubber beklede folie, die bij de dakconstructie hoorde, vlam. Het vuur breidde zich onder de aluminiumplaten van de dakconstructie uit.

De brand werd geblust door de vrijwillige brandweer van Dörpen. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Meppen

Tussen 29 mei en afgelopen maandag zijn vanaf het terras van de Vitus Werken aan de Fillastraße vijf tafels en 24 stoelen gestolen. De totale waarde van de meubels is 1.000 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.