..

Meisjes voetbalteam CBS De Zaaier wint weer

Foto ingezonden door Mark Vrieze

JUBBEGA, VLAGTWEDDE – Vandaag zijn de voetbalmeiden van CBS De Zaaier districtskampioen geworden.

Het meiden voetbalteam van CBS De Zaaier heeft vandaag een zeer bijzondere prestatie geleverd. Nadat ze enkele weken terug van de scholen in de gemeente al kampioen waren geworden en daarna ook de beste waren van de regio, mochten ze vandaag voetballen tegen de beste teams uit Groningen, Friesland en Drenthe.

In het Friese Jubbega waren uit iedere provincie de twee beste teams aanwezig. Nadat de eerste wedstrijd tegen Drogeham onnodig werd verloren spraken de meiden even met elkaar af, dat ze vanaf dat moment geen wedstrijd meer wilden verliezen. De wedstrijden tegen Steenwijk, Hollandscheveld en Heerenveen werden daarna gewonnen. In de halve finale werd Leeuwarden verslagen.

In de finale, wederom tegen Heerenveen, was de spanning voelbaar. De uitslag 1-1 zorgde ervoor dat het toernooi door penalty’s beslist ging worden. Uiteindelijk was het team uit Vlagtwedde met 3-0 de sterkste.

Het team, bestaande uit: Josephine, Yanoux, Danique, Anouk, Laura, Emma, Renske, Jasmine, Sabine, Laura en Feline, gaat a.s. woensdag naar Zeist. Hier komen de 6 beste scholen uit Nederland bijeen en zal er worden gestreden wie zich het beste team van Nederland mag noemen.

De coaches: Henk, Mark en Juf Anke zijn trots op deze meiden en op alle supporters die elke wedstrijd weer langs de lijn staan. En wat de uitslag in Zeist ook wordt, deze dames zijn de absolute Leeuwinnnen van het Noorden.

Ingezonden door Mark Vrieze

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.