VVD: Nu doorpakken met schadeherstel en versterking

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – De Groninger VVD-Statenfractie is tevreden over de inzet van de Haagse VVD collega’s tijdens het gasdebat van afgelopen dinsdag. De fractie hoopt dat dit debat voor een kantelpunt gaat zorgen in de langslepende aardbevingsproblematiek.

De fractie is blij dat Den Haag erkent dat er teveel op juridische procedures is gestuurd ten koste van de snelheid van schadeherstel en versterking. “De excuses die Rutte heeft gemaakt zien wij als erkenning dat de grote problemen niet tijdig en voortvarend zijn aangepakt”, zo geeft VVD fractievoorzitter Bennema aan.

Volgens de Statenfractie is in het gasdebat duidelijk gemaakt dat financiën niet in de weg staan voor een oplossing en dat veiligheid voorop staat. Tevens ziet de fractie een aantal positieve ontwikkelingen tegemoet, zo zal het stuwmeer aan schadegevallen worden aangepakt, krijgen inwoners zelf regie over het herstel, komt er een snelle regeling voor bestaande schades en komt er één uitvoerende organisatie met voldoende mandaat en middelen. Ook heeft de VVD kamerfractie per motie aangedrongen op een nog snellere afbouw van de gaswinning. “Ook al moeten er nog veel details worden uitgewerkt, minister Wiebes heeft aangegeven dat dit het jaar van de uitvoering gaat worden. Onze fractie heeft er vertrouwen in dat nu een momentum is gecreëerd en de zo lang gewenste versnelling bij de versterking en schadeafhandeling doorgang vindt”, aldus Bennema.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.