Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Meppen

In de vroege zaterdagochtend is rond 4.20 uur uit twee voertuigen 120 liter diesel gestolen. De voertuigen stonden op een vrij toegankelijk terrein aan de Marie-Curie-Straße in Meppen. Voordat de diesel werd afgetapt werden de tankdoppen opengebroken.

Dinsdagavond vond rond 21:10 op de B70 ter hoogte van Esterfeld een ongeval plaats. Een 31 jarige man verloor de controle over zijn voertuig en begon te slingeren. Vervolgens botste hij tegen de vangrail. De onder invloed van alcohol verkerende bestuurder raakte niet gewond.

De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen. De totale schade bedraagt ca. 10.000 euro.

Papenburg

Tussen dinsdagavond 8 uur en woensdagochtend zeven uur is ingebroken bij een apotheek aan het Hauptkanal links. De daders kwamen het gebouw binnen door aan de achterzijde een deur open te breken. Binnen werde ramen vernield en meerdere kasten opengebroken. Er werd contant geld gestolen. De totale schade wordt geschat op 15.000 euro.

Weener

Gisteren is tussen 05.45 en 17.15 uur een elektrische fiets gestolen. De e-bike stond bij de bushalte aan de Weenerstraße, ter hoogte van de Tonnenhofstraße in Weener en was met een slot aan een metalen buis verankerd. Het betreft een fiets van het merk Stromer.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.