Bende heeft het voorzien op duur gereedschap uit bedrijfsauto’s

DALUM, EMSLAND – Een tot nu toe onbekende bende heeft het voorzien op duur gereedschap uit bedrijfsauto’s.

Donderdagnacht is in Dalum ingebroken bij meerdere bedrijfsauto’s. De daders zijn die nacht bij bedrijfsterreinen aan de Ölwerkstraße en de Daimlerstraße in Dalum over de hekken geklommen en hebben daar de geparkeerde bedrijfsbusjes opengebroken. Hiertoe werd met een onbekend stuk gereedschap eerst een gat in de schuifdeuren gemaakt, waarna de sloten werden geforceerd. (zie foto’s)

Tien keer lukte dit. De politie gaat er dan ook van uit dat het hier om een professionele bende gaat.

Uit de bedrijfsauto’s werden gereedschapskoffers van de merken: Hilti, Würth en Makita en diverse soorten gereedschap gestolen. Samen met de beschadigingen aan de auto’s denkt de politie dat er moet worden uitgegaan van meerdere duizenden euro’s schade per auto. Het bedrag moet nog nader worden vastgesteld.

De politie vermoedt dat dezelfde bende die nacht ook heeft ingebroken bij een bedrijf aan de Daimlerstraße. Daar werden, nadat een raam was geforceerd, kostbaar gereedschap en machines gestolen. De daar geparkeerde bedrijfsauto’s lieten de dieven ongemoeid.

De laatste weken is er aangifte gedaan van nog veel meer inbraken bij bedrijfsbusjes. De aangiftes komen o.a. uit Meppen, Haselünne, Spelle, Freren, Nordhorn, Bad Bentheim, Schüttorf en Neuenhaus. Vermoedelijk betreft het hier steeds dezelfde daders.

De politie verzoekt getuigen die de inbraken hebben gezien of die personen hebben gezien die opvallend veel belangstelling hebben voor geparkeerde bedrijfsbusjes meteen contact op te nemen.

Bron en foto’s: Polizeiinspektion Emsland/Grafschaft Bentheim

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.