Buurtvereniging verwelkomt deelnemers Roparun

SELLINGEN – De buurtvereniging van de Hassebergerweg verwelkomde vandaag de deelnemers aan de Roparun.

Dit pinksterweekend zijn tussen Parijs, Hamburg en Rotterdam ruim achtduizend hardlopers, fietsers en andere teamleden actief voor de 28e editie van de Roparun. Met deze estafetteloop zamelen zij geld in voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving. De achtduizend deelnemers en vijfhonderd vrijwilligers zetten zich – vaak al jaren achtereen – in voor een betere kwaliteit van leven voor hun medemens. Vorig jaar was de opbrengst meer dan vijf miljoen euro.

Gisteren vertrokken vanuit Hamburg honderd teams en in Parijs stonden 221 teams aan de start. Nieuw dit jaar is de halve Roparun, met twee teams aan de start in Almelo. Elk team telt ongeveer vijfentwintig deelnemers.

Alle teams finishen op morgen tussen 12.00 en 19.00 uur op de Binnenrotte in de Rotterdamse binnenstad. Klik HIER voor de route Hamburg – Rotterdam.

Evenals voorgaande jaren kwamen de deelnemers via de grensovergang Hasseberg bij Sellingen Nederland binnen. Ze werden weer feestelijk onthaald door de bewoners van de Hassebergerweg. De buurtvereniging maakte er weer veel werk van om de lopers en begeleiders te verwelkomen.

Foto’s: Jans Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.