Sellingen wint van Westerwolde en promoveert naar 3e klasse (foto-update)

Foto: Bé Eelsing

BLIJHAM – De v.v. Sellingen heeft zondagmiddag het nacompetitieduel tegen v.v. Westerwolde met 3-2 gewonnen. Daardoor promoveren de geel-zwarten naar de derde klasse.

De overwinning op buurman Westerwolde kwam niet makkelijk tot stand. Sellingen kwam al na 6 minuten op voorsprong door Ben Bos, en die stand stond ook nog bij rust op het scorebord. Maar in de tweede helft kwam Westerwolde langszij door Frank Riks. Ondertussen Westerwolde al met 10 man en ook had Jeremy Hoekman -anders altijd trefzeker- al een penalty gemist en moest Westerwolde verder met 10 man door een rode kaart voor Mark Geukes. Na 90 minuten stond het nog steeds 1-1 en moest er verlengd worden. In die verlenging moest ook Sellingen verder met 10 man doordat Ben Bos zijn twede gele kaart kreeg en dus ook met rood kon vertrekken.

In de verlenging liep Sellingen uit naar 2-1 door Björn de Roo en vervolgens naar 3-1 door Rik Bos. Westerwolde maakte middels Henri Boekelo nog wel 3-2 maar de gelijkmaker kwam er niet meer.

Naast Sellingen speelt ook Musselkanaal volgend jaar derde klasse. Die ploeg won met 3-1 van Ruinerwold en daarmee werd degradatie afgewend. Westerwolde heeft nog een laatste kans op promotie. Donderdag speelt men tegen Titan uit Nieuw Weerdinge en volgende week zondag tegen de winnaar van de wedstrijd tussen TLC en Ruinerwold.

Verslag van Jan Hebers:

Een heuse finale deze middag tussen klasse, streek- en gemeentegenoten Sellingen en Westerwolde, oftewel een onvervalste derby met als inzet rechtstreekse promotie naar de 3e klasse. De teams waren elkaar dit seizoen al eerder tegen gekomen in de competitie en twee keer mocht Westerwolde als winnaar van het veld stappen, maar ook u kent vast wel de slogan, de uit het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst!

De mannen van trainer van Ravenhorst hadden zich eerder op de dag verzameld voor een gezamenlijke lunch en werden zo geprepareerd voor de reis naar het ‘neutrale’ terrein van ASVB in Blijham waar de wedstrijd gespeeld zou worden. Sellingen was deze ochtend misschien wat anders wakker geworden dan normaal, want supporters van onze kant hadden afgelopen avond / nacht het geel – zwarte complex verandert in een rood – wit complex, om de rivaliteit maar even aan te geven.

Sellingen, ook de thuisploeg deze middag, trapte af en al snel werd duidelijk dat beide teams aan het aftasten waren en dat er bij beide wat spanning voel en ook merkbaar was. De eerste tien minuten kenmerkte zich dan ook door onzorgvuldigheid in passing, balverlies, weinig mogelijkheden en het elkaar niet goed kunnen vinden. Hier kwam echter na 12 minuten verandering in toen Ben Bos vanaf de rechterkant op mocht komen, naar binnen kwam en met zijn linkerbeen keeper Hebers het nakijken gaf, 1-0 voor Sellingen. Voor Westerwolde betekende dit het startsein om uit een ander vaatje te tappen en dit gaf direct resultaat in het gehele voetbalspel. De rood-witten gooiden er een tempootje boven op, werden voetballend beter en creëerden zo wat mogelijkheden, maar echt moeilijk konden ze het de doelman van Sellingen echter nog niet maken. Het arbitrale trio deze middag, onder leiding van scheidsrechter Stel, vond het na 45minuten en twee gele kaarten (beide eerlijk verdeeld onder beide teams) dan ook welletjes en floot de eerste helft af.

De tweede helft werd een gedenkwaardige, waarin alles wat voetbal mooi, leuk, spannend, zuur en emotioneel maakt voorbij kwam. Vanaf de aftrap was het Westerwolde dat de overhand nam en dus ook een licht veldoverwicht creëerde met mogelijkheden tot gevolg, maar echte kansen nog niet. Bijna gooide de tweede gele kaart van Mark Geukes in de 68e minuut roet in het eten, maar Westerwolde ging onvermoeid door en bleef druk zetten om de gelijkmaker te forceren. De ingevallen Merijn te Velde snelde vanaf de rechterkant naar binnen, wilde een actie inzetten, maar werd tegen de grond gewerkt met een strafschop als gevolg. Jeremy Hekman plaatste zich achter de bal, maar zijn inzet werd goed gepareerd door doelman Klamer. Ook dit deed weinig met de Vlagtwedders en men bleef opstomen richting het doel van de Sellingers. De spanning steeg bij de rood-witte aanhang, de klok bleef tikken en spelers bleven opstomen richting het geel-zwarte doel, in de 80e minuut werd het wachten beloond, uit een ingestudeerde hoekschop was het Frank Riks die de welverdiende gelijkmaker op het scorebord zette en een verlenging leek nu onafwendbaar. Westerwolde bleef echter drukken en in de 90e minuut wilde Ben Bos een beginnende Westerwoldse aanval afstoppen rond het middenveld, maar dit betekende wel zijn tweede gele kaart en dus uitsluiting, het werd dus weer 10 tegen 10 net voor het einde van de reguliere speeltijd.

Westerwolde begon de verlenging zoals het de wedstrijd eindigde, ze bleven de goal van de tegenstander zoeken, bleven druk uitoefenen en oogden daarbij ook wat fitter dan Sellingen. Uit een spaarzame aanval van Sellingen in 96e minuut werd een hoekschop toegekend en uit deze wist Bjorn de Roo de 2-1 achter keeper Hebers te koppen. Westerwolde moest weer een achterstand wegwerken en ging nog meer druk zetten en nog aanvallender spelen om dit te bewerkstelligen. In de counter was het echter Rik Bos die in de 100e minuut de 3-1 scoorde. Velen dachten toen einde wedstrijd, maar de rood-witten bleven gaan en via Henri Boekelo werd er in de 105e minuut de 3-2 gemaakt. Het laatste kwartier kwamen hier nog enkele mogelijkheden en kansen bij, maar het mocht niet meer baten. Sellingen promoveert door deze winst rechtstreeks naar de 3e klasse en Westerwolde speelt komende donderdag om 19uur een herkansingswedstrijd voor promotie naar de 3e klasse thuis tegen Titan.

De vv Westerwolde wil langs deze weg de vv Sellingen van harte feliciteren met de promotie en wenst hen veel succes toe volgend seizoen (hopelijk komen we elkaar weer tegen). ASVB willen we graag bedanken voor de gastvrijheid en de geweldige organisatie van vandaag!

Opstelling vv Westerwolde:

H. Hebers – R. Riks – E. v/d West (109e min P. Beens) – M. Geukes (68e min rood) – R. te Velde – R. v/d Laan – J. Solano (60e min M. te Velde) – F. Riks – K. v/d Laan (90e min J. v/d Laan) en J. Hekman (71e minuut R. Peereboom)

Opstelling vv Sellingen:

M. Klamer – A. Vos – R. Tammenga – R. Boerma – M. Buining (105e min A. Tammenga) – I. de Vrieze (90e min J. Louwes) – R. Bos – B. Bos (90e min rood) – M. Haverkamp (81e min D. Koolhof) – C. Prins (78e min. K. Drenth) – B. de Roo

Scheidsrechter: Dhr. Stel

Assistent Scheidsrechter: Dhr. Aartsen

Assistent Scheidsrechter: Dhr. Wesseling

Eindstand: 3-1

Gele kaart: 11 keer

Rode kaart 02 keer (na twee keer geel)

Toeschouwers: 400

Amusementswaarde: 7,5

Spanningswaarde: 9

Geschreven door Jan Hebers

Op het beeldmateriaal op de websit

Foto’s en video: Bé Eelsing

Klik HIER voor meer foto’s


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.