Demi Peters 6e op NK sneldammen voor pupillen

Foto ingezonden door Geert Lubberink

UTRECHT – Het 13 jarig damtalent Demi Peters uit Bunde heeft zaterdag 8 juni op het NK sneldammen bij de pupillen (algemeen) beslag gelegd op een keurige 6e plaats in de A-finale.

Dit NK sneldammen voor alle categorieën vond plaats in het Nationaal Denksportcentrum “Den Hommel” in Utrecht. Als basis bestonden alle groepen uit 24 spelers, die begonnen met 6 ronden “Zwitsers systeem”, onder een speeltempo van “Fischer 5 min + 5 sec.”.  Na deze halve finale NK vond een hergroepering plaats, waarbij de 3 nieuwe groepen allen uit 8 spelers bestonden. Demi kwam in deze eerste sessie tot 9 punten uit 6 partijen (3 winst en 3 remise) waardoor ze zich met een 3e stek gemakkelijk plaatste voor de A-finale die dus bestond uit 8 spelers. In deze samenstelling werd een zogenaamde rondtoernooi afgewerkt, waarbij alle spelers één keer tegen elkaar uitkwamen. Uiteindelijk legde Demi Peters met 4 punten beslag op een keurige 6e plaats in deze sterke finale, die werd gewonnen door de 13 jarige Roland Kreeft uit Hoogeveen.

Groningse sneldamtitel

Demi Peters had zich met de Groningse sneldamtitel op zak geplaatst voor dit kampioenschap. Deze felbegeerde titel behaalde Demi overigens op 2 maart in Het Hogeland (HHC)  in Warffum. De pupillenleeftijd loopt van 11 t/m 13 jaar.

Eindstand A-finale NK pupillen (algemeen)

1. Roland Kreeft                    Hoogeveen

2. Melvin Koullen                  Heerlen

3. Yuri Derks                          Dongen

4. Stan van der Meer            Monster

5. Tanya-Marie Cnossen       Eindhoven

6. Demi Peters                       Bunde (Dld)

7. Daniël Boxum                    Emmeloord

8. Luca Smit                           Heerhugowaard

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.