..

Duizenden bezoekers op eerste dag van Oostwold Airshow

Foto: Hilvert Huizing

OOSTWOLD – Onder het motto ‘Time Flies’ genoten vandaag duizenden bezoekers van duizelingwekkende stunts, schitterende formaties, bijzondere voorbeelden van vliegend Nederlands erfgoed en opvallende hedendaagse aerobatics vliegtuigen. Ook morgen is dit evenement te bezoeken.

Oostwold Airshow is uitgegroeid tot het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Het wordt dit weekend voor de tiende keer georganiseerd. Naast heel unieke verzameling ‘warbirds’ kun je ook antieke trekkers, voertuigen en een compleet militair kamp uit de Tweede Wereldoorlog bewonderen. De militaire vliegtuigen uit de tweede Wereldoorlog zullen, in hun meest originele staat, verschillende demonstraties verzorgen.

Het vliegprogramma, de static display en alle randactiviteiten, waaronder de airmarket en de medewerking van ruim zeventig re-enactors, vormen een perfecte combinatie voor jong en oud.

Om de speciale jubileumeditie nog een extra feestelijk tintje te geven komt ‘SGT. Wilson’s Airforce Show’ de troepen vermaken. O.l.v. Erik Graumans en Ine van der Vorst presenteert het nostalgische gezelschap, midden in het re-enactmentdorp, een show vol muziek uit de jaren ’40 en ’50. Waar hoor je nog de Andrews Sisters met het geluid van een Spitfire er doorheen of het gehuil van een Mustang afgewisseld met de bigband sound van Glenn Miller…… en het plaatje klopt ook nog eens. Historische kleding, muziek en warbirds! Oostwold goes vintage, let’s swing!

Speciaal voor de kinderen zijn er diverse attracties op het terrein te vinden. Verhalenverteller Hans Nordsiek deelt zijn passie voor alles met vleugels met iedereen. Een keer zelf in een cockpit zitten of zelfs het gevoel krijgen dat je vliegt in een simulator, het kan allemaal. Verschillende klassieke tractoren tonen de overeenkomsten tussen de historische luchtvaart en landbouw.

Dit alles trok vandaag al duizenden bezoekers. Ook morgen kunt u van al dit moois genieten.

Klik HIER voor meer informatie.

Bron: https://www.oostwold-airshow.nl

Foto’s/video’s: Hilvert Huizing

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.