Politie doet onderzoek in twee overvallen stad Groningen

Foto: Politie

GRONINGEN – Zondag vonden in de stad Groningen twee overvallen plaats.

Rond 18.20 uur werd het Shell tankstation aan de Zonnelaan overvallen door twee personen. Het is onbekend met wat voor wapen er werd gedreigd. De overvallers zijn vervolgens met onbekend buit weggelopen in de richting van de wijk Selwerd.

De politie heeft o.a. een politiehond ingezet om de overvallers te traceren. De overvallers waren in het donker gekleed en hun gezicht was bedekt. Ze droegen allebei een donkere muts. Via Burgernet werd hun signalement verspreid. Tot nu toe zijn ze nog niet aangehouden. Dit is zeker de vijfde keer in 10 jaar tijd dat dit tankstation is overvallen.

Rond 23.15 uur is in de Lichtboei in de wijk Lewenborg een overval op een pizzakoerier gepleegd. Het is onbekend of en wat voor wapen er is gebruikt. De overvaller is fietsend gevlucht in onbekende richting. Hij droeg een zwarte dunne jas en een zwarte muts.

Volgens het slachtoffer ging het om een donker getinte jongeman van ongeveer 18 a 20 jaar en 1.70 meter lang. De overvaller sprak Nederlands met een licht accent. Hij heeft een onbekende hoeveelheid geld en twee pizza’s meegenomen.

Bent u getuige geweest van een van deze overvallen of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.