Roparun ook door Ter Apel

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – De Roparun ging gisteren ook door Ter Apel. Gerda Boeijing maakte onderstaande reportage.

Dit pinksterweekend zijn tussen Parijs, Hamburg en Rotterdam ruim achtduizend hardlopers, fietsers en andere teamleden actief voor de 28e editie van de Roparun. Met deze estafetteloop zamelen zij geld in voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving. De achtduizend deelnemers en vijfhonderd vrijwilligers zetten zich – vaak al jaren achtereen – in voor een betere kwaliteit van leven voor hun medemens. Vorig jaar was de opbrengst meer dan vijf miljoen euro.

Zaterdag vertrokken vanuit Hamburg honderd teams en in Parijs stonden 221 teams aan de start. Nieuw dit jaar is de halve Roparun, met twee teams aan de start in Almelo. Elk team telt ongeveer vijfentwintig deelnemers.

Alle teams finishen vandaag tussen 12.00 en 19.00 uur op de Binnenrotte in de Rotterdamse binnenstad. Klik HIER voor de route Hamburg – Rotterdam.

Evenals voorgaande jaren kwamen de deelnemers via de grensovergang Hasseberg bij Sellingen Nederland binnen. Ze werden weer feestelijk onthaald door de bewoners van de Hassebergerweg. Vervolgens liepen ze via Ter Apel naar het zuiden.

Foto’s: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.