..

Ter Wupping parel van rust en schoonheid

Foto: Geert Smit

TER WUPPING – Wat doe je op een Tweede Pinkstermorgen, na een roerige tijd en je wilt graag wat rust? Even de wandelschoenen aan en dan één van de prachtige plekken opzoeken die Westerwolde rijk is.

Ter Wupping, gelegen in de driehoek Wedde, Onstwedde en Vlagtwedde.
Af en toe hoorden we alleen de koekoeken roepen, één aan de oostkant en één aan de westkant. In elke boom leek wel een zanger te zitten, zo mooi, maar moeilijk voor de lens te krijgen tussen al het groen.

Wel te zien waren de insecten, vooral de hommels die in grote getale in de bloemenzeeën druk aan het verzamelen waren. “Ouderwetse” korenbloemen, tussen de hoge rogge die ik me herinner van mijn jeugd, klaprozen, biggenkruid, kamille, margrieten en prachtige wilde kamperfoelie die uitbundig bloeit. Ook heel veel soorten libellen, een paardenbijter die een rozenkever verorberde en een (naar het leek) beekoeverlibel, zijn lijf leek van goud.

In het kleine vennetje in Ter Wupping was er een gratis toegankelijk concert van de kikkers. Een klaproos vormde en bewoog haar blaadjes met de wind mee. Zelf een gewone akkerdistel lijkt mooi in deze omgeving, uiteraard weer met een hommel. De distelvlinders waren de enige doorzetters onder de vlinders die we zagen, de rest schuilde voor de wind.
Het prachtige landschap, de mooie paden, kortom, de moeite waard voor een wandeling.

Tekst en foto’s: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.