Bevers spotten in Groningen

Afbeelding van Andrea Bohl via Pixabay

GRONINGEN – Het Groninger Landschap heeft webcams geplaatst bij een beverburcht in het Hunzedal.

De beverburcht is gelegen in het Hunzedal. Vroeger stond dit beekdal in het najaar en in de winter onder water. Later heeft de mens het drooggelegd voor bewoning, veeteelt en akkerbouw. Ten koste van planten en vogels. Het Groninger Landschap probeert het Hunzedal zoveel mogelijk in oude staat terug te brengen.

De bever voelt zich enorm thuis in het Hunzedal. Na een afwezigheid van eeuwen hebben de bevers via een herintroductieproject hun plek weer gevonden en zijn ze enorm belangrijk voor de natuurwaarden in het Hunzedal.

Het Hunzedal beslaat wel 2000 hectare en bestaat uit verschillende natuurgebieden. Waaronder het Zuidlaardermeer, de Onnerpolder en de Hunzezone dat midden in de stad Groningen ligt. Het is het leefgebied van onder anderen de otter, bever, zeearend, roerdomp en witwangstern. 

Al een aantal maanden volgt Het Groninger Landschap een beverstelletje in het Hunzedal. Via webcams in- en bij de beverburcht kunnen we live meekijken. Een tijdje waren de bevers niet te zien, maar nu zijn ze volop in beeld. En zo te zien hebben ze jonkies!

Klik op deze LINK om mee te kijken.

Bron: Het Groninger Landschap

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.