Interculturele High Tea met Poëzie in de Bibliotheek van Bellingwolde

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Voor de vierde keer op rij organiseert Marga de Graaf, locatiemanager van de Bibliotheek van Bellingwolde de Interculturele High Tea met Poëzie, intussen een jaarlijks terugkerend evenement dat iedere keer weer op grote belangstelling mag rekenen. Mensen die de dichtkunst een warm hart toedragen, uit verschillende landen, in verschillende talen, lezen voor uit eigen of andermans werk.

Dit jaar is de high tea op vrijdag 5 juli, van 14.00 tot 17.00 uur, net als vorig jaar in de tuinkamer van het multifunctionele centrum de Meet (Dorpsplein 6) in Bellingwolde, waar ook de bibliotheek is gevestigd.

Aanwezig zullen onder andere zijn: het Dichterscollectief Poëzie Noord, jonge statushouders van het Dollard College in Winschoten, Bellingwoldens schrijfster en uitgeefster Esther Bothe, zangeres Joyce Bodewes die een scala aan internationale liedjes ten gehore zal geven, muzikante Greet Kloeg uit Blijham, die voor live muziek zal zorgen en kunstenares Erlinde Stephanus die zal exposeren met haar kleurrijke schilderijen en lampen. Tevens staat er een aantal boekenkramen met boeken en bundels voor liefhebbers.

En dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Toegang is gratis.

Maar er gebeurt meer in de Bibliotheek van Bellingwolde.

De maand juni stond in het teken van de tuinplantenruilbeurs. Jacqueline van Eck-Kampen    van Buitengewoon Bezig in Bellingwolde heeft de bibliotheek omgetoverd tot een groene en sfeervolle plek waar iedereen zaadjes, stekjes, jonge plantjes kon ruilen.

Ook in juni zijn certificaten van de cursus Digisterker aan de deelnemers uitgereikt. De cursus Klik & Tik en het Breicafé zijn drukbezocht evenals het maandelijkse Boekje Open, het praatcafé van de Bibliotheek van Bellingwolde.

Bent u nog geen lid van de bibliotheek? Met een lidmaatschap kunt u onbeperkt boeken, tijdschriften en kranten lezen, films en series kijken, kortingen op evenementen en uitjes krijgen, cursussen volgen en meedoen aan diverse activiteiten.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.