Bijeenkomst Hot topics schildklier op 27 juni in UMC Groningen

Foto: Jan Doornkamp

GRONINGEN – Op donderdagavond 27 juni a.s. organiseert Schildklier Organisatie Nederland een voorlichtingsbijeenkomst ‘Hot topics op schildkliergebied’ in het UMC Groningen. Patiënten met een schildklieraandoening zijn van harte welkom voor deze informatiebijeenkomst.

Deze avond is bedoeld om patiënten te informeren over de nieuwste inzichten op schildkliergebied. Anouk van der Horst en Thera Links, endocrinologen bij het UMC Groningen, verzorgen de inhoudelijke presentatie. Zij gaan in op twee thema’s waarover in hun dagelijkse artsenpraktijk veel vragen worden gesteld. Zoals de combinatie T3 en T4 medicatie. Beide artsen presenteren de nieuwste inzichten hierover op basis van recent onderzoek.

Jodium in voeding

Daarnaast wordt stilgestaan bij het belang van jodium in hun voeding. Bij een jodiumarm dieet, zal er eerder een jodiumtekort ontstaan met alle gevolgen daarvan voor de schildklier en zijn werking.

Er is volop gelegenheid tot het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen. Ervaringsdeskundige vrijwilligers van Schildklier Organisatie Nederland zijn aanwezig voor het uitdelen / verkopen van voorlichtingsmateriaal en het beantwoorden van vragen.

Datum en locatie

Datum:               27-06-2019
Starttijd:             Inloop 19:00 uur, aanvang 19:30 uur *
Eindtijd:              21:30 uur                  

* Let op! Er zijn wegwerkzaamheden in Groningen

Locatie:              
Rode zaal van het UMC Groningen
Hanzeplein 1 
9713GZ Groningen

Vol is vol

De bijeenkomst is gratis. De zaal biedt ruimte aan 200 gasten. Toegang wordt verstrekt op basis van het tijdstip van aanmelden. Opgeven voor deze bijeenkomst kan via de website www.schildklier.nl/agenda.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.