Leeuwinnen van de Zaaier doorgedrongen tot de kruisfinale (Update)

Foto ingezonden door Mark Vrieze

ZEIST, VLAGTWEDDE – Vandaag verdedigen de voetbalmeiden van CBS De Zaaier de provincie Groningen in Zeist.

Het meiden voetbalteam van CBS De Zaaier is 5 juni in het Friese Jubbega districtskampioen geworden. Ze voetbalden tegen de beste teams uit Groningen, Friesland en Drenthe. Dit nadat ze enkele weken terug van de scholen in de gemeente al kampioen waren geworden en daarna ook de beste waren van de regio.

Uit iedere provincie waren op 5 juni in Jubbega de twee beste teams aanwezig. De eerste wedstrijd tegen Drogeham werd verloren, maar de wedstrijden tegen Steenwijk, Hollandscheveld en Heerenveen werden daarna gewonnen. In de halve finale werd Leeuwarden verslagen.

In de finale, wederom tegen Heerenveen, was de spanning voelbaar. De uitslag 1-1 zorgde ervoor dat het toernooi door penalty’s beslist ging worden. Uiteindelijk was het team uit Vlagtwedde met 3-0 de sterkste. 

Vanmorgen is het team, bestaande uit: Josephine, Yanoux, Danique, Anouk, Laura, Emma, Renske, Jasmine, Sabine, Laura en Feline, samen met klasgenoten en supporters afgereisd naar Zeist. Hier komen de 6 beste scholen uit Nederland bijeen en zal worden gestreden wie zich het beste team van Nederland mag noemen.

Inmiddels hebben ze de eerste twee wedstrijden met 5-1 en 2-0 gewonnen! Het team speelt nu in de kruisfinale en staat op dit moment (13.50 uur) met 4-0 voor!

De coaches: Henk, Mark en Juf Anke zijn trots op deze meiden en op alle supporters die elke wedstrijd weer langs de lijn staan. En wat de uitslag in Zeist ook wordt, deze dames zijn de absolute Leeuwinnnen van het Noorden.

Update

De dames zijn doorgedrongen tot de finale. Helaas kon deze niet worden gespeeld vanwege zware onweersbuien. Of er een finale komt is bij ons nog niet bekend. De Zaaier behoort wat voetbal betreft in ieder geval tot de twee beste scholen van Nederland. Gefeliciteerd meiden!

Update 2

Er komt geen finale! Later meer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.