Meidenteam De Zaaier Nederlands kampioen

Foto: Bé Eelsing

ZEIST, VLAGTWEDDE – Een unieke topprestatie voor de 11 meiden van basisschool De Zaaier. Op de landelijke finaledag in Zeist hebben ze alle wedstrijden gewonnen en zijn hiermee Nederlands kampioen schoolvoetbal geworden.

De poulewedstrijden tegen een school uit Egmond aan de Hoef werd met 5-1 gewonnen en Weert werd met 2-0 verslagen. In de halve finale werden de meiden van de Maria Regina uit Steenbergen met 6-0 verslagen. Helaas werd de finale tegen CBS De Groene Hoek uit Maassluis afgelast. Noodweer op de velden van de KNVB zorgde ervoor dat het veld onbespeelbaar was; de bal wou niet meer rollen.

De meiden hebben alle wedstrijden gewonnen en het doelsaldo is veel beter dan van de school uit Maassluis.

Reden genoeg voor een feestje. De speelsters Josephine, Laura, Yanoux, Emma, Danique, Anouk, Laura, Renske, Feline, Sabine en Jasmine hebben geschiedenis geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis van het schoolvoetbal wint een team uit de provincie Groningen het schoolvoetbaltoernooi van Nederland.

Coaches Henk, Mark en juf Anke zijn zeer trots op deze fantastische groep meiden. Aan de bus vol meegereisde supporters hebben ze veel steun gehad.

Op het moment dat de bus met spelers en supporters in Vlagtwedde aan kwam, goot het opnieuw. Maar dat mocht de pret niet drukken; de meiden kregen een warm onthaal.

Foto’s ingezonden en Bé Eelsing

Klik HIER voor meer foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.