..

Jasper wint studentenraad-verkiezing Drenthe College Emmen

Eigen foto

EMMEN, MUSSELKANAAL – Jasper Schepers uit Musselkanaal heeft de studentenraad-verkiezing van het Drenthe College gewonnen. Hieronder stelt hij zichzelf even voor en vertelt hoe de verkiezing is verlopen.

Ik zal mij eerst even voorstellen!

Ik ben Jasper Schepers, eerstejaars MBO student van de opleiding Marketing & Communicatie van het Drenthe College in Emmen. Na bijna een jaar van studeren op het Drenthe College, ben ik een paar weken terug mij wat gaan verdiepen in het Drenthe College. Ik kwam er toen achter dat er nog dingen geregeld moeten worden op alle locaties van het Drenthe College.

Via mijn mail kreeg ik een berichtje betreffende een vacature voor de studentenraad van het Drenthe College. Na goed overleg heb ik voor deze functie verkiesbaar gesteld. Na een kennismakingsgesprek mocht ik de strijd aan gaan om deze ene plek in de studentenraad van Emmen. Zoals gezegd was er maar 1 plek beschikbaar, en er hadden zich 6 kandidaten aangemeld. Een hele klus dus voor mij om de studenten van het Drenthe College te overtuigen om op mij te stemmen. Ik ben allereerst begonnen met het ronddelen van flyers op de verschillende locaties van het Drenthe College in Emmen. Vervolgens heb ik een eigen Instagram pagina aangemaakt. Vol aan de bak en gaan met die banaan.

Van maandag 3 juni t/m 5 juni konden alle studenten stemmen op een van de 6 kandidaten. Na veel promotie van mijn kant, kreeg ik donderdagmiddag om ongeveer 13.00 uur het bericht dat ik de verkiezing had gewonnen met maar liefst 70 stemmen. Ik wil dan ook alle studenten bedanken dat zij op mij gestemd hebben.

Nu zit ik dus in de studentenraad, maar wat wil ik eigenlijk bereiken? Ik ga voor meer publiciteit voor toekomstige leerlingen van het VO zodat zij een goede indruk krijgen van het Drenthe College. Meer bezoeken aan bedrijven, het creëren van een goede werksfeer binnen het Drenthe College, het helpen van studenten, op wat voor manier dan ook. Nieuwe ideeën bedenken om het Drenthe College nog meer op de kaart te zetten. Dit zijn heel veel dingen waar ik mij de komende tijd voor in ga zetten. Studenten mogen mij dan ook altijd aanspreken met eventuele problemen waar zij mee zitten. Dit zal ik dan ook bespreekbaar maken.

Tot slot wil in nog even melden dat ik de nieuwe uitdaging wel zie zitten, samen met alle andere leden van de studentenraad van Emmen!

Groetjes,
Jasper Schepers

(Jasper Schepers is ook bekend van de acties die hij organiseert om geld in te zamelen voor de Nierstichting. Red.)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.