..

Kinderen KDV “Kiekeboe”en PSZ “De Speeldoos” krijgen Nijntje Beweegdiploma

Foto: Rzijn

TER APEL – Dinsdag hebben de kinderen van KDV “Kiekeboe”en PSZ “De Speeldoos” hun Nijntje Beweegdiploma gekregen.

Dinsdag 11 juni behaalden 23 peuters van kinderopvang Rzijn het nijntje Beweegdiploma. De kinderen hebben de afgelopen weken gewerkt aan hun motoriek, de ontwikkeling van de belangrijkste spiergroepen en hun zelfvertrouwen. Maar zij waren vooral met veel plezier in beweging.

Voor het nijntje Beweegdiploma kregen peuters van kinderopvang de Speeldoos en de Bengels vijftien beweeglessen van gymnastiekvereniging TGAV in Ter Apel. Daarin leerden ze spelenderwijs de basisvormen van bewegen via gevarieerde oefeningen en spelletjes. Als afsluiting van de lessen was er een beweegfeestje met familie en vrienden en lieten de kinderen zien wat zij geleerd hebben.

Het nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en sluit goed aan bij de Gemeente Westerwolde Beweegt en bij de visie van kinderopvang Rzijn. Daarbij zijn bewegen en beweegactiviteiten vast onderdeel van de dagelijkse activiteiten en binnen het beleid. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt gegeven door speciaal opgeleide trainers. De pedagogisch medewerkers van Rzijn volgden vorig jaar de workshop ‘beweegkriebels’ voor peuters en baby’s die aansluit bij het nijntje Beweegdiploma.

De samenwerking tussen Gemeente Westerwolde Beweegt, Rzijn kinderopvang en TGAV ten aanzien van sport- en beweegactiviteiten bevordert een gezonde leefstijl voor de jongste inwoners van Westerwolde.

Een vitaal begin

Op jonge leeftijd beginnen met bewegen is de basis voor een leven lang verantwoord bewegen. In de eerste levensjaren vindt namelijk de grootste motorische ontwikkeling plaats. Als kinderen veel en gevarieerd bewegen, leren zij hoe ze hun lichaam moeten gebruiken en ontwikkelen ze de belangrijkste spiergroepen. Daarnaast vergroot bewegen in combinatie met plezier de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen.

Meer weten over de beweeglessen? Neem gerust contact op met gymnastiekvereniging Ter Apel via info@tgav.nl of 06-57331906 (whatsapp). Voor meer informatie www.tgav.nl.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.