..

Kunstcollectief ZONN presenteert een ‘Fantastisch avontuur’ op buitenterrein Museum De oude Wolden

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Sinds 8 juni vind je in de expopod op het buitenterrein voor het MOW het kunstwerk ‘Fantastisch avontuur.’  Dit werk vervangt de installatie ‘Koolzaad’ van Ria van Krieken en Marian Smit die het afgelopen jaar de eyecatcher van het MOW was.

‘Fantastisch avontuur’ is gemaakt door ZONN kunstcollectief, een samenwerking van Karin Lesuis, Lisette Rombouts en Heleen Wilkens. De kunstenaars ontmoetten elkaar toevallig in het MOW in juni 2018, tijdens tuin- en kunsttiendaagse ‘Westerwolde Rijgt’, waar ze alle drie aan deel namen. Ondanks de verschillende persoonlijkheden en uiteenlopende uitingsvormen in de beeldende kunst, was er meteen een klik. Na een geslaagde gezamenlijke expositie tijdens de Open Atelierroute KKBO in Exloo ontstond het idee om meer te gaan samenwerken en een kunstcollectief op te richten. Begin 2019 was het ZONN kunstcollectief een feit, afgeleid van de delen van Nederland waar hun roots liggen (zuid, oost, noord Nederland).

Lesius, Rombouts en Wilkens kijken graag buiten geijkte kaders, het experiment is, onder andere, wat hen bindt. Vanuit verschillende disciplines werken ze samen en inspireren ze elkaar. Het werk ‘Fantastisch avontuur’ symboliseert de samenwerking van de drie, de reis die ze samen begonnen zijn, de koers die zij samen willen volgen. Zonder duidelijke bestemming maar met een open onderzoekende blik naar de wereld creëren zij een eigen universum. Hun werelden worden groter, alles is mogelijk.

De lancering van dit eerste gezamenlijke werk is bij het MOW, in de aanloop naar ‘Westerwolde rijgt’, daar waar het een jaar geleden allemaal begon….

Ingezonden door Hesther Bakker, Museum De Oude Wolden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.