..

Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Lingen

De Duitse politie voert momenteel extra verkeerscontroles uit. De controles zijn met name gericht op snelheidsovertredingen. Vanmorgen werd het verkeer met een lasergun gecontroleerd aan de Forstwegs en aan de Meppener Straße, hoek Schüttelsand in Lingen.

Er werden 19 overtredingen geconstateerd. Een 42 jarige motorrijder reed op de Meppener Straße 117 km/u, waar 70 km/u is toegestaan. Hij kreeg naast een boete ook een maand rijontzegging opgelegd.

Ook viel een aantal automobilisten door de mand omdat ze geen veiligheidsgordel droegen of zaten te bellen tijdens het rijden.

De politie heeft nog meer controles aangekondigd.

Haren

Vannacht is op de parkeerplaats bij Hotel Greive aan de Burggraben in Haren een zwarte Opel Insignia aangereden. De auto heeft aan de bestuurderskant beschadigingen. De veroorzaker is er vandoor gegaan zonder gegevens achter te laten. Het betreft vermoedelijk een witte personenauto. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.

Woensdagmiddag is een 46 jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur ingedut tijdens het rijden. Hij kwam op de A31 ter hoogte van Haren in de rechter berm terecht en botste tegen een pijlwagen. Deze stond er om automobilisten op wegwerkzaamheden attent te maken. De 53 jarige bestuurder van deze VW Caddy met aanhanger raakte bij deze aanrijding lichtgewond. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Volgens de politie waren er geen problemen met de rij- en rusttijden. De schade wordt geschat op 10.000 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.