..

Landbouwbeurs Vlagtwedde is los!

Foto: Bé Eelsing

VLAGTWEDDE – Vanmiddag vond de opening van de Landbouwbeurs in Vlagtwedde plaats.

De Vlagtwedder Landbouwbeurs is de grootste buitenbeurs van het noorden, waar bedrijven op het gebied van land- en tuinbouw, veehouderij, grondverzet, landbouwmechanisatie, loonwerk en overige dienstverlening zich kan presenteren. De beurs staat naast het zakelijke karakter vooral bekend om zijn gezelligheid en sfeer.


Deze tweejaarlijkse beurs vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 16 juni. Op deze buitenbeurs zijn zo’n 200 stands te vinden voor boeren, burgers en buitenlui. De organisatie hoopt zo’n 15.000 bezoekers te mogen ontvangen op het beursterrein aan de Onstwedderweg in Vlagtwedde.

De beurs werd vanmiddag om twee uur geopend door voorzitter Harry Eckhardt, Bert Aling, directeur Rabobank en Willy Huls. De heer Huls is al sinds 1970 bestuurslid van Stichting Tentoonstelling Vlagtwedde.

Na toespraken van deze drie heren vond de openingshandeling plaats. Met een historische trekker onhulde de heer Huls een “straatnamenbord”. Hierop staat aangegeven dat op het evenemententerrein een Oosterveldlaan en een Stedemalaan te vinden is. Deze twee namen verwijzen naar de voormalige eigenaren van het terrein.

Was het tijdens de opening nog regenachtig; het weer klaarde al snel op. De bezoekers verspreidden zich dan ook al snel over het beursterrein om zich te vergapen aan de reusachtige machines en zich te laten informeren bij
specialisten op het gebied van landbouw, tuinbouw, veehouderij, grondverzet, landbouwmechanisatie, loonwerk, transport en overige agrarische dienstverlening. Ook zijn er presentaties van nieuwe landbouwmachines, een show van historische landbouwvoertuigen, paardenshows en -demonstraties en kinderen kunnen meedoen aan vele kinderactiviteiten. Iedereen mag zelf grondverzetmachines uitproberen. Dit alles natuurlijk onder het genot van diverse lekkernijen.

Klik HIER voor het programma.

Onder de naam Groningen1 zendt RTV Westerwolde, samen met RTV GO!, gedurende drie dagen live uit vanaf de Landbouwbeurs. ( te beluisteren via de normale frequenties). Tijdens deze dagen zijn er een aantal gemeenschappelijke radioprogramma’s. Klik HIER voor meer info.

Foto’s: Bé Eelsing

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.