..

Martien Wubs en Janke van der Laan winnaars 35ste Blijhamloop

Foto: Catharina Glazenburg

BLIJHAM – Donderdag organiseerde AV Aquilo, in samenwerking met de voetbalvereniging ASVB, voor de 35e keer de Blijhamloop. De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Martien Wubs en Janke van der Laan.

De Blijhamloop bestond uit een wedstrijd over 10 kilometer over een leuk en afwisselend (geheel verhard) parcours. De deelnemers moesten 3 ronden van 3,3 kilometer afleggen. Het was ook mogelijk om 1 of 2 ronden te lopen, als recreatieve trimloop. De start en finish was om half acht op de Raadhuisstraat, nabij de accommodatie van ASVB in Blijham.

Net als vorig jaar deed iedereen die de 10 kilometer liep mee om de prijzen in twee categorieën: heren en dames van alle leeftijden. Er was geen onderscheid tussen de wedstrijdlopers en recreanten. Bij de heren kwam Martien Wubs als eerste over de streep, gevolgd door Dennis Haak en Gerben Kroes. Bij de dames was Janke van der Laan-Naaijer eerste.

Voorafgaand aan de Blijhamloop werd voor de jeugd een sponsor- en scholierenloop gehouden. Hieraan deden voornamelijk leden van diverse sportverenigingen uit Blijham mee. De deelnemers aan de scholierenloop waren verdeeld in twee leeftijdscategorieën. Terwijl de jongsten nog liepen met droog zonnig weer, moesten de ouderen hun rondjes afleggen tijdens een enorme hoosbui met windstoten. Erg jammer, voor zowel de deelnemers, de organisatie en het publiek.

Op het moment dat het startschot voor de Blijhamloop klonk was het weer droog en zonnig.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg, Jacob Musch.

HIER vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.