..

Wandeling – bloeiende natuur bij Oterdum

Fotograaf: Gert Bravenboer

OTERDUM – Op zondag 30 juni organiseert Het Groninger Landschap een wandeling met het thema bloeiende natuur.

De bedoeling van deze excursie is dat we met u op zoek gaan naar de bijzondere planten in deze omgeving. U zult verbaasd staan hoe je een “industrieterrein” ervaart als natuurgebied. Het is er stil, er zitten reeën en konijnen, de veldleeuwerik broedt er en er groeit van alles op droge en natte stukken stukken. Het betreft onder andere het duizendguldenkruid en het moeras andoorn. Vervolgens gaat de route over de zeedijk waar je het vogeleiland kunt zien liggen, dit is een aangelegd broedeiland in de kom van de Oostpier van Oterdum. Het eiland in bezit genomen door o.a. kokmeeuwen, scholeksters en kievieten. Er is geruime parkeergelegenheid onder aan de dijk ter hoogte van het monument.

Locatie: Kerkhofmonument Oterdum, Valgenweg, 9949 Borgsweeer. 
Tijd: 13.00 – 15.30 uur. 
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. 
De wandeling is circa 2 kilometer lang.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.